March 08, 2013

Out now - Tero-Petri: Korvaamattomat

Artist: Tero-Petri
Title: Korvaamattomat
Label: Plastic Passion
Code: PVC 086
Release Date: March 2013
JOKAINEN ON KORVAAMATON
Tero-Petri Suovasen kolmas soololevy Korvaamattomat ilmestyy 8.3.2013.
Korvaamattomat on kuvaus kovenevista yhteiskunnallisista paineista ja ihmisistä valintojen äärellä. Irtisanomisten ja syrjäytymisen maailmassa yksittäisen ihmisen arvo saattaa hukkua. Toinen toisillemme olemme kuitenkin korvaamattomia.
“Halusin tehdä lauluja ympärilläni olevasta elämästä. Levyn yhtenä teemana on työelämän murros. Ihmiset joutuvat joustamaan muutospaineissa. Toisinaan on toki hyväkin päätyä ottamaan kokonaan uusi suunta. Oman osansa teksteissä saavat myös ne, jotka ovat kahlinneet itsensä kiinni saavutettuihin etuihin. Nykyajan työelämä on kuin Speden elokuva - lahjakkaat ihmiset näyttelevät hätäisesti kyhätyissä kulisseissa. Sanoitusten pohjalla oli alun perin keksimäni tarina musikaalia varten. Tästä tekstit lähtivät versomaan. Biisijärjestys on nyt kuitenkin sekoitettu, ja alkuperäinen tarina on toissijainen. Koin teemalevyidean liian tönköksi ja kahlitsevaksi - nyt jokainen biisi toimii omillaan.”
Tero-Petrin musiikissa on ollut jo Limonadi elohopea -yhtyeen ajoista asti oma tunnistettava sävelkielensä. Yhtye sai viime syksynä nimen ja uuden jäsenen. Tästä eteenpäin liikutaan nimellä Tero-Petri & Korvaamattomat. Kitaraässä Thomas Lilley on tiukentanut bändisoundia ja tuonut sointiin lisää lämpöä ja särmää. Levyltä soljuu vaivattomasti svengaavaa musiikkia, jota aikuisetkin haluavat tanssia.
Levyn rakentamisesta on valmistumassa myös dokumenttifilmi. Antti Ala-Könni on kuvannut prosessia kahden vuoden ajan. Dokumentissa päästään tutustumaan kappaleiden syntymiseen ja kurkkaamaan Tero-Petrin kaksijakoiseen persoonaan. Pinnalta rauhallisesta miehestä paljastuu keikoilla särmikästä hulluutta. Dokumentti ilmestyy keväällä ja sitä odotellessa voi katsasta Petri Erkkilän ohjaaman videon ”Itkuässä” -biisistä.
Levy on saatavilla CD:nä levykaupoista sekä tilattavissa Plastic Passionin verkkokaupasta hintaan 12 EUR.
Digitaalisen version voi ostaa iTunesista.

1 comment:

Pekka-Pekka said...

Tero-Petrin vanhoja levyjä saa näköjään ostaa Nokia Musicista, koska uutta levyä?