February 19, 2015

Plastic Passion 20 veeTiedote 20.2.2015 - julkaisuvapaa heti

Helmikuussa 1995 Aku-Tuomas Mattila teetätti bändinsä kasetteja 50 kappaleen painoksen. Kasettien kannessa luki koodina PVC 001 ja julkaisijana Plastic Passion. Nimi oli otettu Mattilan vuonna 1991 perustamalta lehdeltä, joka puolestaan oli ottanut nimensä tekijän suosikkiyhtyeen The Curen biisistä. Nyt tuo kasetti on osana uusjulkaisua Sad Parade: Tapes Analogue 1992 - 1994, joka ilmestyy 28.2.2015 eli tasan 20 vuotta Plastic Passionin ensijulkaisun jälkeen.

Sad Parade on sivujuonne tarinassa. Oleellista on Plastic Passion -levymerkin 20-vuotinen historia. Pienestä puuhastelusta kasvoi aktiivinen harrastus ja nyt viime vuosina suunta on ollut taas hieman rauhoittumisen suuntaan, mutta toimintaa riittää edelleen. Mattilan ja Ari-Pekka Lehtisalon pyörittämän Kulttuuriyhdistys Plastiikin eli Plastic Passion -levymerkin toiminta ei ole tauonnut kertaakaan 20 vuoden aikana ja julkaisuja on kataloogissa lähemmäs sata kappaletta.
Tuoreimpana julkaisuna on vaaleansininen juhlakokoelma Ten More Plastic Years, joka esittelee näytteet kaikilta Plastic Passionille vuosina 2005 - 2014 levyn julkaisseilta yhtyeiltä. Ajan valitettavan hengen mukaisesti kokoelma julkaistaan ainoastaan digitaalisesti streaming- ja latausmuodoissa.
Vaaleansininen tupla Ten More Plastic Years on jatkoa vuonna 2005 ilmestyneelle vaaleanpunaiselle tuplalle eli Ten Plastic Years -CD:lle, joka on nyt juhlavuoden kunniaksi uusjulkaistu striimausformaatissa.

Turkulaisen Plastic Passionin perusajatuksena on ollut julkaista päätoimijoiden korvaa miellyttävää musiikkia välittämättä kaupallisista paineista ja toimintapiiriä on rajoitettu siten, että levyttävien artistien tulee olla mieluusti kavereita tai vähintäänkin kavereiden kavereita, joissa on selvää kaveriainesta. Rajoituksista huolimatta Plastic Passion -katalogiin mahtuu myyntimenestyksiäkin.
This Empty Flow, Wojciech, 500 kg lihaa, Tero-Petri ja Iida Umpikuja muodostavat levymerkin myyntikärkiviisikon ja yksittäisistä biiseistä tunnetuin on Fu-Touristin King Kong of the Dancefloor, joka oli vuoden 2001 soitetuimpia biisejä Yleisradion Radiomafia-kanavalla. King Kong oli myös Jori Sjöroosiin hyppäys indiemaailmasta isompiin ympyröihin ja musiikkiammattilaisuuteen.
PMMP-Jorin ohella tunnetuin Plastic Passionille levyttäjä on 500 kg lihaa -kulttiyhtyeen johtaja Kauko Röyhkä ja tunnetuin vieras Plastic Passion -levyillä on Hundred Million Martiansia avustanut Michael Monroe.

Syntymäpäiväänsä Plastic Passion juhlistaa virtuaalisella juhlakokoelmallaan, mutta myös ensijulkaisunsa uusinta-CD:llä sekä oikeimmalla mahdollisella levyformaatilla eli vinyyli-LP:llä. Viime joulukuussa ilmestyneen Risto Ylihärsilän tuottaman Iida Umpikuja: Musta aukko -albumin vinyyliversio saatiin tehtaalta tällä viikolla. 

No comments: