September 18, 2016

Rattlers: 18/21 - raisiolaisen uuden aallon bändin debyyttialbumi ilmestynyt - vain 40 vuotta ensitahtien jälkeen


Artist: Rattlers
Title: 18/21
Format: CD / digital
Label: Plastic Passion
Code: PVC 096
Release date: September 2016


Vuonna 1976 Rinko Ruonala (13 vee) ja Mike Jokinen (12 vee) perustivat Hurriganesin innoittamana bändin, mutta vain hetkeä myöhemmin uudet aallot ehtivät Raisioonkin asti Tigerzista tuli punk-bändi Rattlers. Ajan hengen mukaisesti Rattlers soitti monissa uuden aallon pikkutapahtumista ja hieman myöhemmin eli keväällä 1980 bändi nauhoitti Lempilevyt-"yhtiölle" ensimmäisen singlensä. Keltaisiin monistuspaperikansiin pakattu pikkulevy on nykyään keräilyaarre, joka vaihtaa omistaa kolminumeroisella summalla, jos on ylipäänsä vaihtaakseen. Harvinaisuus on esineenä myös Rattlersin toinen single Vaahtopäät, mutta muinaisena pikkuhittinä on biisi on jäänyt elämään suuremmalla tietoisuudella.  Kahden sinkun ja lukuisten keikkojen jälkeen Rattlers hajosi vuonna 1980.
 
Rattlersin taru ei kuitenkaan päättynyt ihan lopullisesti. Jäsenten muut soittohommat mm. Pepe le Mokossa, SIGissä ja Ret Marutissa pitivät soittajat vireessä ja erinäiset erikoistapahtumat saivat Rattlersin aina silloin tällöin nousemaan lavalle testaamaan vanhojen biisien toimivuutta.
Vuonna 2016 eli vaivaiset 40 vuotta ensitahtien jälkeen oli aika nauhoittaa vanhoja sekä hieman myös uusia biisejä aidolla nuoruuden innolla ja laittaa kasaan Rattlersin debyyttialbumi. Levy on luonnollisesti nauhoitettu Rattlersin kotiluolassa eli kotikaupunkinsa Raision legendaarisen treenikämpän Pommarin suojissa.

 
Pikkuvinyylien kokoonpanosta on nykyisessä Rattlers-miehistössä jäljellä laulaja Rinkon ja kitaristi Miken lisäksi basisti Jouni Salovaara ja kitaristi Tom Vidqvist. Tällä vuosituhannella kokoonpanoon liittyneiden osastoon kuuluu rumpali Mikko Mielonen, joka tuli mukaan kesken levysessioiden. Rinko soittaa rummut melkein koko levyllä, mutta Mikko tuli Pommariin ja vetäisi rummut #EiKoskaanLopetetaRenkutusta-biisiin ensimmäisellä otolla sisään ja jäi sitä myötä Rattlersin vakirumpaliksi. Ja keikkoja on luvassa, koska bändi ja musa toimii.

Levy on tilattavissa kätevästi kotiin suoraan Plastic Passionin verkkokaupasta hintaan 15,00 eur (sisältäen postimaksun). Tilaukset postiin plastic.passion (at) luukku.com

No comments: