February 24, 2017

Salaliiton kakkos-LP Melankolia ilmestyy tänään 24.2.2017


Salaliitto
Melankolia
LP / digital
24.2.2017
Plastic Passion
PVC 102

 
 
 

Ajattoman tyylipopin mestari Salaliitto hämmensi reilu vuosi sitten kuulijansa nimettömällä debyyttialbumillaan, joka sai kriitikot käyttämään ylisanoja ja keikoilla Salaliittoon ihastuneet fanit käynnistämään vinyylisoittimensa uudelleen ja uudelleen. Turhan monessa arviossa harmiteltiin kuinka albumi ilmestyi liian myöhään päästäkseen ansaitsemalleen paikalle, kun vuoden 2015 levyjä laitettiin järjestykseen. Virhe otetaan nyt takaisin ja kakkosalbumi Melankolia julkaistaan helmikuussa.
Ensimmäisenä videomaistiaisena levyltä tarjoiltiin melankolinen Korpit, jonka tarinassa Ossi Alisaari onnistuu aluksi huijaamaan kuulijansa uskomaan, että tarinassa on pelkkää kaunista kaipausta. Musiikillisesti meri on tyyni ja metsä rauhaisa, mutta tekstissä meri raivoaa ja kaikki metsät palaa. Ja sama toistuu myös videossa. Ruudulta välittyvässä kerronnassa kauempana näkyvä meri on rauhoittavan tyyni ja metsä kauniin rauhaisa. Mutta kun kuvaan yhdistyy biisin tarina, niin mielikuvissa meri raivoaa ja kaikki metsät palaa.
Mieleenpainuvan tarttuva Korpit valikoitui ennakkomaistiaiseksi, koska biisi on jossain keskivälissä, kun Melankolian biisejä sijoitellaan helppousasteikolle. Levyltä löytyy pari vieläkin tarttuvampaa poplaulua, mutta toisaalta myös hyvinkin hämärille progerajoille menevää tunnelmointia.

Soittajien sadat keikat toisissa bändeissään (mm. Penniless, Musta Valo, Limonadi Elohopea, Deep Turtle) ja kymmenet salaliittolaisina ovat hioneet Salaliiton huippuunsa ja loistokkaalta debyyttialbumilta tutut biisit tippuvat bändin top-9:n ulkopuolelle, kun kakkosvinyyli Melankolia ilmestyy.
Toinen video on tulossa albumin jälkeen, mutta nyt on uljaan äänimaailman, taidokkaan musisoinnin ja komeiden biisien aika.

Kuuntele Spotfifyssa tai Deezerissa.
Osta
iTunesista


Vinyylia saatavilla mainioista levykaupoista esim.

8Raita - Turku

Levykauppa Äx
CDON.com

Ja suoraan Plastic Passionin postimyynnistä hintaan 20,00 EUR.
(sähköposti osoitteeseen plastic.passion (at) luukku.com)


Albumi sisältää myös latauskoodin!

No comments: