October 18, 2017

Salaliitto: Ollaan nuorii (radio edit) - uusi video & digisingle


Salaliitto: Ollaan nuorii (radio edit)
(säv. & san. Ossi Alisaari)
video / digital single 19.10.2017
Plastic Passion
PVC 108
FI7PP-17-00030Turkulaisen Salaliiton kakkosalbumi Melankolia ilmestyi kahdeksan kuukautta sitten ja julkaisun jälkeen asiat ovat edenneet kuten alkuvuoden ennusmerkkeihin oli kirjoitettu. Albumi sai loistavan vastaanoton sekä kriitikoilta että ostajilta ja kuluneen vuoden aikana Salaliitto on päässyt näyttämään useita kertoja parasta osaamistaan eli livesoittoa.

Melankolian toisena videomaistiaisena tarjoillaan albumin ehkä tarttuvin poplaulu Ollaan nuorii. Tarttuvan kertosäkeen ja näennäiskevyen tunnelman taakse kätkeytyy kuitenkin vaikeampi todellisuus. Laulaja Ossi Alisaari asettuu kotikaupunkinsa hylkäävän ja kauas tuntemattomaan pohjoiseen lähtevän nuoren näkökulmaan ja laulaa kuinka pommikoneet lentävät yli naapurikaupunkiin, johon liittyy rakkaita muistoja.
Ollaan nuorii -videon on toteuttanut KAPITAN!-kollektiivi ja sen on ohjannut  Lauri-Matti Parppei ja kuvannut  Mikko Parttimaa.

Ainoastaan vinyylinä julkaistut Salaliitto-levyt alkavat olla vähissä levy-yhtiön näkökulmasta. Nimetön debyyttilevy käytännössä paloi loppuun toukokuussa, kun suurin osa loppuvarastosta oli tulipalossa tuhoutuneella treenikämpällä. Melankolia puolestaan on liikkunut runsain määrin jakelijalta kauppoihin erinomaisten arvioiden innoittamana.

Syyskuussa Salaliitto soitti kotikaupunkinsa Dynamossa sadannen keikkansa ja kuluneen kesän aikana bändi pääsi ehti soittamaan useita festivaalikeikkoja sekä debytoimaan kolmella suurella festarilla eli Ruisrockissa, Provinssissa ja Tammerfestissa. Ennen sadatta keikkaansa Salaliitto pääsi soittamaan myös yhdelle Suomen halutuimmalle lavalle eli Tavastialle.


Huom. Tässä taitaa muuten olla linkki Suomen ensimmäiseen kaksoisvideoon.
Treenikämppäkaverit Salaliitto (Ollaan nuorii) & Musta valo (Kaikki on haurasta) käsittelemässä biiseissään samoja aiheita.
Tsekkaa tämäkin:
https://vimeo.com/238564444/4d58e2b56c

No comments: