November 05, 2017

Sivulliset: Sivulliset - PVC 105 - CD album


artist: Sivulliset
title: Sivulliset

format: 15 trx CD album
code: PVC 105
label: Plastic Passion

 
https://sivulliset.bandcamp.com/Sivulliset syntyi 80-luvun loppupuolella ja toimi kokoonpanolla Hemmo (kitara + laulu), Esa (basso + laulu) ja Harri (rummut).

Syynä orkesterin kokoamiseen lienee ollut pieleen menneiden suunnitelmien yhteenlaskettu summa ja toisaalta musiikkimieltymysten samankaltaisuus – etenkin hieman omintakeiset rytmitykset.

Esa oli soittanut aiemmin Yo-Yo:ssa sekä sen jälkeisissä orkestereissa ja Hemmolla oli taustana muun muassa Metropojat. Harrilla ei juuri kokemusta ollut.

Sivulliset lähti matkaan punk/metalli/rockabilly/hc/pop -pohjalla, jossa mikään idea ei ole liian huono toteutettavaksi. Tämä ajatus ei vuosien saatossa ole muuttunut miksikään. Tukea tuolloin saatiin Pasi Kerkolalta ja edesmenneeltä Kim Törnrothilta, jotka äänittelivät nyrjähtäneitä teoksia pyyteettömästi.

Ainoana julkisena lopputuloksena saatiin valmiiksi 1995 ilmestynyt mini-lp ”Puola”, minkä jälkeen Sivulliset jäi levolle Harrin muutettua ulkomaille.
 

Keväällä 2015 Kehä 4:n ex-rumpali Matti äityi kehuskelemaan omaa Sivullis-tuntemustaan keikan jälkitunnelmissa. Esa ja Hemmo ottivat haasteen ilolla vastaan ja vuoden 2016 aikana Sivulliset aktivoitui esiintymisen ja äänitysten merkeissä. Oli tullut suuren comebackin aika.

Lokakuussa 2016 Sivulliset viettivät Paraisilla puolitoista päivää Danil Venhon holhouksessa. Danil äänitti, tuotti ja masteroi 15 kappaleen session, joka edustaa aikaa, jolloin autotune oli vielä keksimättä.

Koska tällä hetkellä uusiakin lauluja näyttää syntyvän, Sivullisiin yhä useampi joutuu törmäämään jatkossakin.
 
Levyjulkkarikeikka Turussa Tarmon talolla 13.1.2018.
Sitä odotellessa albumi kotiinkuljetuksella 12 eur (plastic.passion (at) luukku.com)

 

No comments: