September 20, 2016

Tero-Petri & Korvaamattomat: Ujot moit

 
Tero-Petri & Korvaamattomat: Ujot moit
Säv. & san. Tero-Petri Suovanen
Sov. Tero-Petri & Korvaamattomat
ISRC FI7PP-16-000036
PVC 098 published by Plastic Passion 2016

Tero-Petri & Korvaamattomat -yhtyeen alkuvuodesta 2017 julkaistavan levyn ensimmäinen digisingle on nimeltään 'Ujot moit'.
       
”Laulun tarina perustuu ystäväni kertomukseen. Hänellä oli tapana käydä moikkaamassa kaupan kassaa iltaisin, jotta voisi sanoa jollekin ihmiselle hyvää yötä. Liitin tarinaan myös omia kokemuksiani ensitreffien alkukankeudesta ja kuinka tuota epävarmuutta näin aikuisempana joskus jää kaipaamaan.”

Tuotantokollektiivi Ann Hexer ohjasi ja kuvasi videon lauluun. Hannu Käki teki valot kuvauspaikoille. Videossa näyttelevä Oona Airolaa nähdään syksyllä myös 'Hymyilevä mies'–elokuvan naispääosassa. Videon pääroolin esittää Hertta-koira, jonka päättäväiset otteet saattavat tarinan rakastuneet yhteen.

"Tässä koko perheen musiikkivideossa näemme, miten nuo karvaiset ystävämme maailman näkevät."

Tero-Petri on ollut Korvaamattomat –yhtyeensä kanssa äänittämässä uusia biisejä viime keväästä saakka kotikaupungissaan Turussa Valtone-studiolla. Tero-Petri tuottaa neljännen soololevynsä levyn itse, mutta lauluraitojen tuottamis/tsemppaamis-hommiin kutsuttiin Turun nuori tuottajaihmelapsi Severi Peura. Jussi Jaakonaho miksasi syksyllä julkaistavat digisinglet jo keväällä ja hän jatkaa työtään nyt syksyllä Helsingissä Studio Kekkosessa, kunhan lopulliset äänitykset on saatu valmiiksi. Kitaristi Thomas Lilleyn ensimmäiset kitaraosuudet nauhoitettiin keväällä jenkeissä Lewisburgissa, mutta nyt yhtye on kokoontunut Turkuun lopullista levyn kakkossessiota varten hiomaan levyn biisejä.

Mitä on luvassa? Uudessa materiaalissa on kaikuja Tero-Petrin soolokeikkojen elektronisesta hulluttelusta ja herkkyydestä, mutta kuitenkin yhtyeen sävykkään ja ryhdikkään soiton ryydittämänä. Kaksi maailmaa yhdistyy. Biiseihin on ahdettu vähemmän päällekkäissoittoja, mutta siitä huolimatta yhtye soi aiempaa isompana.

Tsekkaa Ujot moit -promosivu
Kuuntele Spotifyssa
Kuuntele Deezerissa
Lataa iTunesista
       
Tero-Petri & Korvaamattomat:
Tero-Petri Suovanen – Laulu ja kitara
Jakke Aho – Basso ja taustalaulu
Mikke Helenius – Kosketinsoittimet
Thomas Lilley – Kitara
Moilu Moilanen - Rummut

No comments: